Ros­bief­sala­de met wit­lof

Witlof doet het ook heel goed rauw in een salade. Met rosbief, bieten en gorgonzola bijvoorbeeld.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Witlof doet het ook heel goed rauw in een salade. Met rosbief, bieten en gorgonzola bijvoorbeeld. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de sjalot en helft van de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.
  2. Meng ondertussen de gorgonzola met de crème fraiche, de melk en de rest van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd ze doormidden. Snijd het lof in smalle parten.
  3. Neem de sjalotten uit de oven en meng direct met het witlof en de bietjes. Verdeel de blauwe-kaasdressing erover. Maak roosjes van de rosbief en leg ze op de salade.

combinatietip:

Lekker met meergranenbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rosbiefsalade met witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ros­bief­sala­de met wit­lof

1
1
  • 300 g sjalotten
  • 6 takjes tijm

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2
2

Verdeel de sjalot en helft van de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 1 el (olijf)olie

Besprenkel met de olie en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

4
4
  • 50 g gorgonzola dolce
  • 125 g crème fraîche
  • 3 el halfvolle melk

Meng ondertussen de gorgonzola met de crème fraiche, de melk en de rest van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 300 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd ze doormidden. Snijd het lof in smalle parten.

6
6
  • 150 g rauwkost bieten julienne

Neem de sjalotten uit de oven en meng direct met het witlof en de bietjes. Verdeel de blauwe-kaasdressing erover.

7
7
  • 200 g Greenfields rosbieflapjes

Maak roosjes van de rosbief en leg ze op de salade.

combinatietip:

Lekker met meergranenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.