bewaar
Rosbiefsalade met witlof
Rosbiefsalade met witlof
bewaar

Rosbiefsalade met witlof

Witlof doet het ook heel goed rauw in een salade. Met rosbief, bieten en gorgonzola bijvoorbeeld.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

sjalotten

6

takjes tijm

1 el

(olijf)olie

50 g

gorgonzola dolce

125 g

crème fraîche

3 el

halfvolle melk

300 g

witlof

150 g

rauwkost bieten julienne

200 g

Greenfields rosbieflapjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Witlof doet het ook heel goed rauw in een salade. Met rosbief, bieten en gorgonzola bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de sjalot en helft van de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

2

Meng ondertussen de gorgonzola met de crème fraiche, de melk en de rest van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd ze doormidden. Snijd het lof in smalle parten.

3

Neem de sjalotten uit de oven en meng direct met het witlof en de bietjes. Verdeel de blauwe-kaasdressing erover. Maak roosjes van de rosbief en leg ze op de salade.

tip

combinatietipLekker met meergranenbrood.