Ma­ïspan­nen­koek­jes met spi­na­zie­vul­ling

(173) waardeer
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 173

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Beslag kloppen van bloem, eieren, melk en snuf zout. Cherrytomaten halveren. Maïs uit laten lekken en in hakmolen of keukenmachine grof malen. Samen met tijm door het beslag mengen. In twee koekenpannen 4 el olijfolie verhitten en per keer twee pannenkoekjes bakken tot 8 stuks in totaal. Intussen spinazie verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Een helft van pannenkoekjes bedekken met spinazie en bestrooien met ca. 25 g gemalen kaas per pannenkoek. Pannenkoek dubbelklappen en indien nodig opwarmen in pan of magnetron. Tomaat op smaak brengen met zout en versgemalen peper, besprenkelen met de rest van de olijfolie en serveren bij gevulde maïspannenkoekjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 50-51

Maïspannenkoekjes met spinazievulling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ïspan­nen­koek­jes met spi­na­zie­vul­ling

1
1
  • 150 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 300 ml halfvolle melk

Beslag kloppen van bloem, eieren, melk en snuf zout.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g maiskorrels
  • 1 el verse tijm

Cherrytomaten halveren. Maïs uit laten lekken en in hakmolen of keukenmachine grof malen. Samen met tijm door het beslag mengen.

3
3
  • 4 el extra vierge olijfolie

In twee koekenpannen olijfolie verhitten en per keer twee pannenkoekjes bakken tot 8 stuks in totaal.

4
4
  • 450 g diepvries spinazie à la crème

Intussen spinazie verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking.

5
5
  • 200 g gemalen kaas

Een helft van pannenkoekjes bedekken met spinazie en bestrooien met ca. 25 g gemalen kaas per pannenkoek.

6
6

Pannenkoek dubbelklappen en indien nodig opwarmen in pan of magnetron.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie

Tomaat op smaak brengen met zout en versgemalen peper, besprenkelen met olijfolie en serveren bij gevulde maïspannenkoekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.