bewaar
Maïspannenkoekjes met spinazievulling
Maïspannenkoekjes met spinazievulling
bewaar

Maïspannenkoekjes met spinazievulling

30 min. bereiden
179waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

tarwebloem

2

eieren

300 ml

halfvolle melk

250 g

cherrytomaten

300 g

maiskorrels

1 el

verse tijm

6 el

extra vierge olijfolie

450 g

diepvries spinazie à la crème

200 g

gemalen kaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Beslag kloppen van bloem, eieren, melk en snuf zout. Cherrytomaten halveren. Maïs uit laten lekken en in hakmolen of keukenmachine grof malen. Samen met tijm door het beslag mengen. In twee koekenpannen 4 el olijfolie verhitten en per keer twee pannenkoekjes bakken tot 8 stuks in totaal. Intussen spinazie verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Een helft van pannenkoekjes bedekken met spinazie en bestrooien met ca. 25 g gemalen kaas per pannenkoek. Pannenkoek dubbelklappen en indien nodig opwarmen in pan of magnetron. Tomaat op smaak brengen met zout en versgemalen peper, besprenkelen met de rest van de olijfolie en serveren bij gevulde maïspannenkoekjes.