Brood­je tar­taar met bie­ten­sa­la­de

(27) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • appelboor
  • saté- of cocktailprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was appel en verwijder met appelboor klokhuis. Snijd appel in 4 plakken. Laat rode biet uitlekken en houd 8 mooie plakjes apart. Snijd rest klein. Verhit 1 el braadboter in braadpan en bak appelplakken. Neem uit pan, voeg rest braadboter toe en bak tartaartjes aan beide kanten ca. 3 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak bacon in droge koekenpan uit. Snijd ijsbergsla fijn en meng met kleingesneden rode biet en blue cheese dressing. Leg appelplakken laatste minuut terug in pan. Leg op appel rode biet, plakje bacon, tartaartje, plak rode biet, plakje bacon en eindig met plak kaas. Laat kaas met deksel op pan even smelten. Snijd broodje op en leg belegd tartaartje op onderkant. Dek af met bovenkant van het broodje en steek eventueel vast met prikkers. Serveer bietensalade erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 36-37

Broodje tartaar met bietensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je tar­taar met bie­ten­sa­la­de

1
1
  • 1 Elstar appel
  • 1 stuk rauwe rode bieten in pot

Was appel en verwijder met appelboor klokhuis. Snijd appel in 4 plakken. Laat rode biet uitlekken en houd 8 mooie plakjes apart. Snijd rest klein.

2
2
  • 2 el vloeibare braadboter
  • 2 schalen rundertartaar

Verhit 1 el braadboter in braadpan en bak appelplakken. Neem uit pan, voeg rest braadboter toe en bak tartaartjes aan beide kanten ca. 3 min. Voeg zout en peper naar smaak toe.

3
3
  • 8 plakjes bacon
  • 1 stuk krop ijsbergsla
  • 50 ml sladressing blue cheese

Bak bacon in droge koekenpan uit. Snijd ijsbergsla fijn en meng met kleingesneden rode biet en blue cheese dressing. Leg appelplakken laatste minuut terug in pan.

4
4
  • 60 g geraspte jong belegen 30+ kaas

Leg op appel rode biet, plakje bacon, tartaartje, plak rode biet, plakje bacon en eindig met plak kaas. Laat kaas met deksel op pan even smelten.

5
5
  • 4 verse bruine bollen

Snijd broodje op en leg belegd tartaartje op onderkant. Dek af met bovenkant van het broodje en steek eventueel vast met prikkers. Serveer bietensalade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.