bewaar
Broodje tartaar met bietensalade
Broodje tartaar met bietensalade
bewaar

Broodje tartaar met bietensalade

20 min. bereiden
20 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Elstar appel

1 stuk

rauwe rode bieten in pot

2 el

vloeibare braadboter

2 schalen

rundertartaar

8 plakjes

bacon

1 stuk

krop ijsbergsla

50 ml

sladressing blue cheese

60 g

geraspte jong belegen 30+ kaas

4

verse bruine bollen

Dit heb je nodig

  • appelboor

  • saté- of cocktailprikker

Aan de slag

Was appel en verwijder met appelboor klokhuis. Snijd appel in 4 plakken. Laat rode biet uitlekken en houd 8 mooie plakjes apart. Snijd rest klein. Verhit 1 el braadboter in braadpan en bak appelplakken. Neem uit pan, voeg rest braadboter toe en bak tartaartjes aan beide kanten ca. 3 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak bacon in droge koekenpan uit. Snijd ijsbergsla fijn en meng met kleingesneden rode biet en blue cheese dressing. Leg appelplakken laatste minuut terug in pan. Leg op appel rode biet, plakje bacon, tartaartje, plak rode biet, plakje bacon en eindig met plak kaas. Laat kaas met deksel op pan even smelten. Snijd broodje op en leg belegd tartaartje op onderkant. Dek af met bovenkant van het broodje en steek eventueel vast met prikkers. Serveer bietensalade erbij.