bewaar
Rijstschotel met garnalen en kip
Rijstschotel met garnalen en kip
bewaar

Rijstschotel met garnalen en kip

Rijst kan op veel verschillende manieren, deze variant is lekker pittig.

40 min. bereiden
143waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

ui

1 teen

knoflook

3 el

zonnebloemolie

150 g

gerookt ontbijtspek

100 g

roze garnalen

200 g

gerookte kipfilet

200 ml

kokosmelk

500 g

basmatirijst

500 ml

water

3

maggiblokjes

1

rode peper

Rijst kan op veel verschillende manieren, deze variant is lekker pittig.

Aan de slag

1

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan of wok. Smoor de ui en knoflook in 5 min. glazig. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Voeg het ontbijtspek toe en pak dit op hoog vuur al omscheppend mee. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de garnalen en de kip toe als de spekjes knapperig zijn. Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij.

2

Spoel de basmatirijst totdat het water helder wordt. Roer de rijst door het garnalenmengsel, schenk het water erbij (tot de rijst een vingerkootje onder water staat). Breng op smaak met de Maggi-blokjes en (versgemalen) peper.

3

Schep alles goed om en breng het geheel aan de kook. Draai dan het vuur laag, duw het pepertje in de rijst en laat het gerecht met de deksel van de pan op laag vuur in 30 minuten gaar worden, eventueel op een plaatje. Roer af en toe om, schenk er een scheut kokend water bij als de rijst aan de bodem gaat plakken.

4

Lekker met zuur. Gebruik bijvoorbeeld 2 rode uien, 1 witte ui en 1 komkommer. Snijd alles in blokjes en meng dit met 100 ml azijn, 6 el suiker en een snufje zout.