Spaan­se rijst­scho­tel met kip en gar­na­len

(73) waardeer
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 73

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken. Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Schep de kipfilet erdoor en bak in 5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomatenblokjes 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder erover en schenk 1/3 van de bouillon erbij.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Roer de paprika, sperziebonen en rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en rijst in een open pan in 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de rijstschotel en verwarm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de schotel.

combinatietip:

Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Spaanse rijstschotel met kip en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se rijst­scho­tel met kip en gar­na­len

1
1
  • 100 g salami
  • 200 g kipfilet
  • 1 ui
  • 400 ml tomatenblokjes

Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken.

2
2

Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Schep de kipfilet erdoor en bak in 5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomatenblokjes 2 min. mee.

3
3
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 rode paprika

Strooi de paprikapoeder erover en schenk de bouillon erbij. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.

4
4
  • 250 g koelverse gebroken sperziebonen
  • 325 g witte snelkookrijst
  • 500 ml kippenbouillon van tablet

Roer de paprika, sperziebonen en rijst door het kipmengsel. Schenk de bouillon erbij en rijst in een open pan in 15-20 min. zachtjes gaar laten worden.

5
5
  • 100 g verse gepelde roze garnalen

Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de rijstschotel en verwarm 2-3 min. mee.

6
6
  • 2 el verse peterselie

Snijd de peterselie fijn en strooi over de schotel.

combinatietip:

Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.