bewaar
Spaanse rijstschotel met kip en garnalen
Spaanse rijstschotel met kip en garnalen
bewaar

Spaanse rijstschotel met kip en garnalen

45 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

salami

200 g

kipfilet

1

ui

400 ml

tomatenblokjes

1 tl

milde paprikapoeder

1

rode paprika

250 g

koelverse gebroken sperzieboon

325 g

witte snelkookrijst

500 ml

kippenbouillon van tablet

100 g

verse gepelde roze garnalen

2 el

verse peterselie

Aan de slag

1

Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken. Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Schep de kipfilet erdoor en bak in 5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomatenblokjes 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder erover en schenk 1/3 van de bouillon erbij.

2

Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Roer de paprika, sperziebonen en rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en rijst in een open pan in 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de rijstschotel en verwarm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de schotel.

combinatietipLekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.