Ingrediënten
4 personen
100 g
salami
200 g
kipfilet
1
ui
400 ml
tomatenblokjes
1 tl
milde paprikapoeder
1
rode paprika
250 g
koelverse gebroken sperziebonen
325 g
witte snelkookrijst
500 ml
kippenbouillon van tablet
100 g
verse gepelde roze garnalen
2 el
verse peterselie
Aan de slag
Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken. Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Schep de kipfilet erdoor en bak in 5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomatenblokjes 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder erover en schenk 1/3 van de bouillon erbij.
Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Roer de paprika, sperziebonen en rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en rijst in een open pan in 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de rijstschotel en verwarm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de schotel.
Spaanse rijstschotel met kip en garnalen

hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken. Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Schep de kipfilet erdoor en bak in 5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomatenblokjes 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder erover en schenk 1/3 van de bouillon erbij.
Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Roer de paprika, sperziebonen en rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en rijst in een open pan in 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de rijstschotel en verwarm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de schotel.
combinatietip:Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g salami
200 g kipfilet
1 ui
400 ml tomatenblokjes
1 tl milde paprikapoeder
1 rode paprika
250 g koelverse gebroken sperziebonen
325 g witte snelkookrijst
500 ml kippenbouillon van tablet
100 g verse gepelde roze garnalen
2 el verse peterselie