bewaar
Kruidig gevulde courgette
Kruidig gevulde courgette
bewaar

Kruidig gevulde courgette

Handig voor een etentje, want je kunt ze van tevoren vullen.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

1 el

crème fraîche

½ tl

gedroogde salie

2 el

traditionele olijfolie

2 el

pijnboompitten

50 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Handig voor een etentje, want je kunt ze van tevoren vullen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten. Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn en meng het met de crème fraîche en de salie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het salie-courgettemengsel. Bestrooi de halve courgettes met de pijnboompitten en de geraspte kaas. Bak ze in ca. 20 min. gaar en goudbruin.