bewaar
Rigatoni alla Toranese
Rigatoni alla Toranese
bewaar

Rigatoni alla Toranese

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

rigatoni

2

grote uien

200 g

magere gerookte spekreepjes

Aan de slag

Kook de rigatoni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen. Verhit een grote koeken- of hapjespan op hoog vuur. Bak de spekreepjes tot ze licht beginnen te kleuren. Draai het vuur wat lager, voeg de uien toe en bak ze al omscheppend in 10-12 minuten gaar en goudbruin. Schep het ui-spekmengsel door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

tip

algemeenGoede combinatie: met een spinaziesalade, zacht van smaak. Schep 200 g verse spinazie om met 2 el olijfolie en 1 el citroensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Scheur 1 bol mozzarella (kaas) in stukjes en verdeel deze over de spinazie. Bestrooi met nog wat (versgemalen) peper naar smaak.