Trapani rigatoni
Trapani rigatoni
bewaar
bewaar

Trapani rigatoni

20 min. bereiden
177waarderingen

9 ingrediënten

Aan de slag

1

Zet alle ingrediënten en andere spullen klaar. Breng een volle ketel water aan de kook. Zet een laag van een paar centimeter heet water in een grote steelpan op matig vuur.

2

Doe de pasta met kokend water in de steelpan, draai het vuur hoog, leg de deksel iets scheef op de pan en kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Doe de kaas met de amandelen, knoflook en Spaanse peper(s) in de keukenmachine en hak ze fijn. Doe er met draaiende motor 1 1/2 bosje basilicum, de ansjovis en van de tomaten bij. Hak alles tot een fijn prutje en schenk er dan 2 scheuten extra vierge olijfolie bij. Proef even, breng het mengsel eventueel op smaak met zout en peper en zet het aan de kant. Snijd de resterende tomaten doormidden of in kwarten en zet ze ook even aan de kant. Intussen zouden de rigatoni perfect gaar moeten zijn, dus laat ze uitlekken, vang een beetje van het kookwater op en doe ze terug in de hete pan. Doe er het fijngehakte prutje bij en hussel alles goed door elkaar. Roer er een scheutje kookwater door om de pasta los te maken.

4

Kieper de pasta in een grote serveerschaal. Hussel hem nog even vlug door elkaar, strooi er de resterende tomaten en de rest van het basilicum over en zet op tafel.

algemeenReceptuur: © Jamie Oliver. www.jamieoliver.com

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Trapani rigatoni

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig