bewaar
Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes
Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes
bewaar

Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

250 g

verse soepballetjes

700 g

vleestomaten

2

gedroogde rode pepertjes

300 g

rigatoni

15 g

verse basilicum

75 g

Pecorino

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.

2

Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Roer de stukjes tomaat door de gehaktballetjes en verkruimel de pepertjes erboven. Voeg naar smaak zout toe en stoof de tomaten zachtjes 10 minuten.

3

Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht door de tomaten in de pan. Giet de rigatoni af en doe de pasta terug in de pan.

4

Schep de tomaat met gehaktballetjes door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Strooi het basilicum over het gerecht.