bewaar
Tagliolini met broccoli
Tagliolini met broccoli
bewaar

Tagliolini met broccoli

30 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

8 el

olijfolie extra vierge

2

rode pepers

1

citroen

150 g

Parmezaanse kaas

1 pak

tagliolini

500 g

broccoli

1 bakje

basilicum

Aan de slag

1

Doe de knoflook en de olie in een steelpan en verhit op laag vuur. De olie moet heet zijn, maar mag niet walmen. Snijd ondertussen de pepers in dunne reepjes en doe deze bij de olie. Neem de pan van het vuur. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Laat minimaal 10 min. staan.

2

Pers de citroen uit. Schaaf met de kaasschaaf flinters van de kaas. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen in een andere pan de broccoliroosjes in 4 min. beetgaar. Giet de pasta en de broccoli af. Doe samen terug in een pan. Voeg het oliemengsel, het citroensap en het basilicum toe en meng alle ingrediënten met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de kaasflinters.