Ver­se ta­gli­o­li­ni met broc­co­li en ven­kel­worst

Zelfgemaakte saus en verse pasta: simpel en zo lekker.

(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zelfgemaakte saus en verse pasta: simpel en zo lekker. 2 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water met eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Voeg als het water kookt de broccoli toe aan 1 pan en kook 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Laat staan tot gebruik.
  2. Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit 1/2 van de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 5 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.
  3. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de panko in 3 min. krokant tot pangrattato (krokant kruim).
  4. Kook de pasta 4 min. in de tweede pan kokend water. Snijd ondertussen de selderij grof en doe ¾ samen met de ricotta in een hoge beker. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Pureer de selderij, ricotta en wat kookvocht tot een egale saus. Breng op smaak met peper.
  5. Meng de saus door de pasta. Schep de broccoli en venkelworst er voorzichtig door. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de pangrattato en de rest van de selderij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.040 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 29 2018 , Allerhande Box Week 12 2018

Verse tagliolini met broccoli en venkelworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se ta­gli­o­li­ni met broc­co­li en ven­kel­worst

1
1
  • 1 stronk broccoli

Breng 2 ruime pannen water met eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes.

2
2

Voeg als het water kookt de broccoli toe aan 1 pan en kook 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Laat staan tot gebruik.

3
3
  • 200 g venkel-tijmworsten
  • 1 el (arachide)olie

Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees 5 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.

4
4
  • 1 teen knoflook

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn.

5
5
  • 1 el (arachide)olie
  • 25 g Yama Panko breadcrumbs

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de panko in 3 min. krokant tot pangrattato (krokant kruim).

6
6
  • 250 g verse tagliolini bicolore
  • 10 g selderij
  • 100 g ricotta

Kook de pasta 4 min. in de tweede pan kokend water. Snijd ondertussen de selderij grof en doe ¾ samen met de ricotta in een hoge beker.

7
7

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Pureer de selderij, ricotta en wat kookvocht tot een egale saus. Breng op smaak met peper.

8
8

Meng de saus door de pasta. Schep de broccoli en venkelworst er voorzichtig door. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de pangrattato en de rest van de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.