Ro­mi­ge ta­gli­o­li­ni met ge­rook­te zalm, wit­lof & cher­ry­to­maat­jes

Lof voor witlof! De lichtbittere groente gaat goed samen met de romige pasta.

(4) waardeer
hoofdgerecht Lof voor witlof! De lichtbittere groente gaat goed samen met de romige pasta. 1 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalot in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in de lengte in reepjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de dille grof.
  2. Verhit de helft van de boter in de hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg het witlof toe en bak 1 min. mee.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op laag vuur op de snijkant. Voeg de kappertjes met het kappertjesvocht toe en verwarm 2 min.
  4. Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Meng de crème fraîche met het citroenrasp, peper en eventueel zout.
  5. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta, crème fraîche en ⅔ van de dille door het witlof. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
  6. Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de gerookte zalm in stukken samen met de gebakken cherrytomaatjes, kappertjes en saus erover. Leg er een plakje citroen op en bestrooi met de rest van de dille.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 8 2019 , Allerhande Box Week 49 2018

Romige tagliolini met gerookte zalm, witlof & cherrytomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ta­gli­o­li­ni met ge­rook­te zalm, wit­lof & cher­ry­to­maat­jes

1
1
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stronken witlof

Snijd de sjalot in dunne ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof doormidden.

2
2
  • 250 g rode cherrytomaten
  • 15 g verse dille

Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in de lengte in reepjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de dille grof.

3
3
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in de hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg het witlof toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 30 g ongezouten roomboter

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes 5 min. op laag vuur op de snijkant.

5
5
  • 100 g kappertjes

Voeg de kappertjes met het kappertjesvocht toe en verwarm 2 min.

6
6
  • 500 g tagliolini bicolore
  • 1 citroen

Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes.

7
7
  • 250 g crème fraîche light

Meng de crème fraîche met het citroenrasp, peper en eventueel zout.

8
8

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta, crème fraîche en ⅔ van de dille door het witlof.

9
9

Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.

10
10
  • 250 g warm gerookte zalmstukken

Verdeel over diepe borden en verdeel de gerookte zalm in stukken samen met de gebakken cherrytomaatjes, kappertjes en saus erover.

11
11

Leg er een plakje citroen op en bestrooi met de rest van de dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.