bewaar
Gratins met warm gerookte zalm
Gratins met warm gerookte zalm
bewaar

Gratins met warm gerookte zalm

Meer dan wat noten en een beetje citroen heeft dit hoofdgerecht met aardappel en vis niet nodig.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

Aviko diepvries aardappelgratin met emmentaler kaas en room

250 g

warm gerookte zalmstuk

25 g

gezouten pecannoten

½

citroen

600 g

geschilde bospeen

2 tl

vloeibare honing

Meer dan wat noten en een beetje citroen heeft dit hoofdgerecht met aardappel en vis niet nodig.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Leg de laatste 5 min. de zalm op de bakplaat erbij.

2

Hak de pecannoten grof. Snijd de citroen in partjes.

3

Kook ondertussen de bospeen in 10 min. beetgaar. Giet af in een vergiet. Neem de pan van het vuur en verwarm de honing in de nog warme kookpan. Voeg de bospeen weer toe.

4

Verdeel de zalm, de gratins en de bospeen over de borden. Bestrooi de bospeen met de gehakte noten en serveer met een partje citroen.