bewaar
Truffelgratins met champignons, cherrytomaten & gegrilde varkenshaas
Truffelgratins met champignons, cherrytomaten & gegrilde varkenshaas
bewaar

Truffelgratins met champignons, cherrytomaten & gegrilde varkenshaas

Aardappelen, groenten en vlees... Maar dan wel in een heel feestelijke outfit!

25 min. bereiden
20 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

400 g

Aviko diepvries aardappelgratin met emmentaler kaas en room

250 g

cherrytomaten aan de tak

3 el

milde olijfolie

540 g

varkenshaas

400 g

kastanjechampignon

15 g

verse peterselie

3 el

truffeltapenade

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aardappelen, groenten en vlees... Maar dan wel in een heel feestelijke outfit!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen. Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Leg de laatste 10 min. de cherrytomaten erbij en besprenkel met een ½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout.

2

Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar en giet af.

4

Snijd de peterselie fijn en meng met de champignons en de truffeltapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de roomboter met de rest van de truffeltapenade.

5

Snijd de varkenshaas in schuine plakken. Verdeel de champignons over de gratins en verdeel samen met de varkenshaas en cherrytomaten over de borden. Serveer de varkenshaas met de truffelboter.