Ge­vul­de kip­fi­let met ver­se ta­gli­o­li­ni en broc­co­li

Hiermee begint je Italiaanse avond al goed.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Hiermee begint je Italiaanse avond al goed. 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • 4 cocktailprikkers
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Meng de knoflook, tomaatjes met de cottage cheese en breng op smaak met peper.
  3. Halveer de kipfilet in de breedte. Leg de kiphelften tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze plat met de onderkant van een koekenpan.
  4. Verdeel het kaasmengsel over de kipplakjes en rol deze op. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kiprolletjes met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
  5. Snijd ondertussen de broccoliroosjes in heel kleine roosjes en schep om met de olie en peper. Verdeel na 5 min. de broccoli naast de kiprolletjes in de oven en bak ca. 15 min. mee.
  6. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.
  7. Meng de broccoli met de pestovinaigrette en vervolgens met de pasta. Verdeel over diepe borden en verdeel de kipfiletrolletjes erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 520 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 47 2017

Gevulde kipfilet met verse tagliolini en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de kip­fi­let met ver­se ta­gli­o­li­ni en broc­co­li

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 120 g koelverse zongedroogde tomaatjes
  • 200 g cottage cheese

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Meng de knoflook, tomaatjes met de cottage cheese en breng op smaak met peper.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 380 g kipfilet à la minute

Halveer de kipfilet in de breedte. Leg de kiphelften tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze plat met de onderkant van een koekenpan.

4
4

Verdeel het kaasmengsel over de kipplakjes en rol deze op. Zet vast met een cocktailprikker.

5
5

Bestrooi de kiprolletjes met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

6
6
  • 800 g koelverse broccoliroosjes
  • 1 el (olijf)olie

Snijd ondertussen de broccoliroosjes in heel kleine roosjes en schep om met de olie en peper. Verdeel na 5 min. de broccoli naast de kiprolletjes in de oven en bak ca. 15 min. mee.

7
7
  • 500 g verse tagliolini

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.

8
8
  • 40 g pestovinaigrette

Meng de broccoli met de pestovinaigrette en vervolgens met de pasta. Verdeel over diepe borden en verdeel de kipfiletrolletjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.