bewaar
Gamba-pintxos met peterselieolie
Gamba-pintxos met peterselieolie
bewaar

Gamba-pintxos met peterselieolie

10 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

16

reuzengarnalen

8 plakjes

gerookt ontbijtspek

8 el

olijfolie

½ zakje

verse peterselie

1

citroen

Aan de slag

Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek. Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen. Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie. Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn. Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn. Dit duurt circa 3-5 minuten. Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.

algemeenPeterselieolie over? Lekker als dip bij versgebakken brood of over een stukje gegrilde vis.