Kip­spie­sen met ba­si­li­cum­pas­ta

(42) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 42

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • 4 sateprikkers
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en doe in een schaal. Snijd de kip in stukjes van 3 x 3 cm. Snijd het spek in plakjes van een 1/2 cm. Snijd naaldjes van de takjes rozemarijn fijn. Meng de kip, het spek, de olie en de fijngesneden rozemarijn met het citroenrasp. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast, langer mag ook.
  2. Rijg de kip en het spek om en om aan de satéprikkers. Verhit de grillpan. Bestrooi de kip met veel versgemalen peper en gril de spiesen 10 min. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli vervolgens 4 min. en laat uitlekken. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de broccoli toe en bak 3 min. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng de broccoli samen met het basilicum door de pasta en serveer met de spiesen.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipspiesen met basilicumpasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­spie­sen met ba­si­li­cum­pas­ta

1
1
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en doe in een schaal.

2
2
  • 320 g kipdijfilet

Snijd de kip in stukjes van 3 x 3 cm.

3
3
  • 100 g gerookt ontbijtspek

Snijd het spek in plakjes van een 1/2 cm.

4
4
  • 5 takjes rozemarijn

Snijd naaldjes van de takjes rozemarijn fijn.

5
5
  • 4 el traditionele olijfolie

Meng de kip, het spek, de olie en de fijngesneden rozemarijn met het citroenrasp. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast, langer mag.

6
6

Rijg de kip en het spek om en om aan de satéprikkers.

7
7

Verhit de grillpan. Bestrooi de kip met veel versgemalen peper en gril de spiesen 10 min. Keer regelmatig.

8
8
  • 300 g penne

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

9
9
  • 600 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli vervolgens 4 min. en laat uitlekken.

10
10
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de de olie in een koekenpan. Voeg de broccoli toe en bak 3 min.

11
11
  • 15 g verse basilicum

Snijd de blaadjes basilicum fijn.

12
12
  • 15 g verse basilicum

Meng de broccoli samen met het basilicum door de pasta en serveer met de spiesen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.