Haasmedaillons met champigonsaus
Vol van smaak door het spek en de rozemarijn.
650 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
75 g
8 stuks
4 el
250 g
400 g
800 g
1 zakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 12 - Kerst lukt!
Snijd de varkenshaas in plakken, zodat er twee plakken per persoon zijn. Omwikkel elke plak varkenshaas met 1 plakje spek en steek dit vast met een half takje rozemarijn. Bestrooi de medaillons aan beide kanten met peper. Snijd de rest van het spek in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de haasmedaillons in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spekreepjes 3 min. Voeg de peultjes en tomaten toe en roerbak 5 min. tot de peultjes beetgaar zijn. Bereid ondertussen de champignonsaus en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Schep de groenten op de borden. Leg op elk bord 2 haasmedaillons en schep er een beetje champignonsaus over. Serveer met de rest van de saus en de aardappelpuree apart erbij.
- variatietipMeng voor een mediterrane smaak 50 g fijngesneden zwarte olijven door de aardappelpuree.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Haasmedaillons met champigonsaus
Vol van smaak door het spek en de rozemarijn.

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in plakken, zodat er twee plakken per persoon zijn. Omwikkel elke plak varkenshaas met 1 plakje spek en steek dit vast met een half takje rozemarijn. Bestrooi de medaillons aan beide kanten met peper. Snijd de rest van het spek in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de haasmedaillons in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spekreepjes 3 min. Voeg de peultjes en tomaten toe en roerbak 5 min. tot de peultjes beetgaar zijn. Bereid ondertussen de champignonsaus en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Schep de groenten op de borden. Leg op elk bord 2 haasmedaillons en schep er een beetje champignonsaus over. Serveer met de rest van de saus en de aardappelpuree apart erbij.
variatietip:Meng voor een mediterrane smaak 50 g fijngesneden zwarte olijven door de aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g varkenshaas
75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
8 stuks takjes rozemarijn
4 el traditionele olijfolie
250 g cherrytomaten
400 g verse peultjes
800 g aardappelpuree met boter
1 zakje mix voor champignonsaus




