Kip-citroen-rozemarijnspiesen
Kip-citroen-rozemarijnspiesen
bewaar
bewaar

Kip-citroen-rozemarijnspiesen

Fris, kruidig, pittig: deze spiesen met malse kipfilet hebben het allemaal.

50 min. bereiden
71waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de kip in stukken, rijg aan de prikkers en leg naast elkaar in een ruime schaal. Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Kneus de knoflooktenen. Meng ze met het rasp, 3 el sap, de rozemarijn, chilipeper en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Schep over de spiesen en laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Verwijder daarna de knoflook.

3

Steek de barbecue aan. Gril de spiesen in 7 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de andere citroen in parten en serveer erbij.

serveertipLekker met gegrilde groentesalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip-citroen-rozemarijnspiesen

Fris, kruidig, pittig: deze spiesen met malse kipfilet hebben het allemaal.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig