bewaar
Kip-citroen-rozemarijnspiesen
Kip-citroen-rozemarijnspiesen
bewaar

Kip-citroen-rozemarijnspiesen

Fris, kruidig, pittig: deze spiesen met malse kipfilet hebben het allemaal.

50 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipdijfilet

8 g

takje rozemarijn

2

citroenen

2 tenen

knoflook

2 tl

gemalen chilipeper

50 ml

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • barbecue

Fris, kruidig, pittig: deze spiesen met malse kipfilet hebben het allemaal.

Aan de slag

1

Snijd de kip in stukken, rijg aan de prikkers en leg naast elkaar in een ruime schaal. Snijd de rozemarijnnaaldjes heel fijn. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Kneus de knoflooktenen. Meng ze met het rasp, 3 el sap, de rozemarijn, chilipeper en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Schep over de spiesen en laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Verwijder daarna de knoflook.

3

Steek de barbecue aan. Gril de spiesen in 7 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de andere citroen in parten en serveer erbij.

serveertipLekker met gegrilde groentesalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.