bewaar
Fruitige kokoskoekjes
Fruitige kokoskoekjes
bewaar

Fruitige kokoskoekjes

10 min. bereiden
15 min. wachten
68waarderingen

Ingrediënten

25 porties

125 g

boter

100 g

rietsuiker

1

ei

200 g

bloem

2 theelepels

bakpoeder

50 g

gedroogd roodfruit

50 g

kokos

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter en de rietsuiker door elkaar, klop vervolgens het ei erdoor. Roer de bloem en het bakpoeder er goed doorheen. Kneed het gedroogde fruit en de kokos door het deeg. Draai steeds een volle eetlepel van het deeg tot een balletje, druk de deegballetjes plat en leg ze met minstens een centimeter ruimte ertussen op een met bakpier beklede bakplaat. Bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Zodra ze afkoelen, worden ze krokant.

tip

algemeenEen kokosnoot is eigenlijk een rijpe vrucht. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een notenallergie deze 'noot' veilig kunnen eten.