bewaar
Koekjes met 2 soorten jam
Koekjes met 2 soorten jam
bewaar

Koekjes met 2 soorten jam

2 uur bereiden
12 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

12 personen

90 g

boter

100 g

basterdsuiker lichtbruin

1

vanillestokje

200 g

bloem

1 tl

bakpoeder

1

ei

3 el

frambozenjam

3 el

abrikozenjam

Dit heb je nodig

  • bakpapier, deegroller

Aan de slag

1

Meng de boter en suiker in een kom met een mixer glad. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Voeg het merg, de bloem, het bakpoeder, 1 mespunt zout en het ei toe. Kneed met de hand tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 1/2 cm dik. Druk er met een glas 12 rondjes uit en halveer deze tot 24 maantjes. Of snijd er met behulp van sjablonen de vorm van een bootje, paardje of wortel uit. Zorg dat je van elk figuurtje 2 gelijke vormen hebt. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 12 min. goudbruin. Laat de koekjes 30 min. afkoelen en plak ze daarna met de frambozen- en abrikozenjam aan elkaar.

algemeenU kunt de koekjes een week in een afgesloten trommel bewaren.