Kokoskoekjes
60 kcal
10 min. bereiden, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
2
1 mespunt
½ tl
100 g
125 g
2 el
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 nr. 13 - Kerst 2005 meer gemak
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer in een schone, vetvrije kom de eiwitten met het zout schuimig. Voeg het bakpoeder toe en voeg al kloppend met de mixer geleidelijk de suiker toe.
Blijf kloppen tot er glanzende, stevige pieken ontstaan. Schep met een spatel de kokos luchtig door het eiwit. Schep met 2 dessertlepels van het eiwit kleine bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10-15 min. lichtbruin en gaar.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de kokoskoekjes op het rooster afkoelen. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel. Leg de kokoskoekjes op een schaal en bestuif royaal met poedersuiker.
Kokoskoekjes

20 porties
60 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer in een schone, vetvrije kom de eiwitten met het zout schuimig. Voeg het bakpoeder toe en voeg al kloppend met de mixer geleidelijk de suiker toe.
Blijf kloppen tot er glanzende, stevige pieken ontstaan. Schep met een spatel de kokos luchtig door het eiwit. Schep met 2 dessertlepels van het eiwit kleine bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10-15 min. lichtbruin en gaar.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de kokoskoekjes op het rooster afkoelen. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel. Leg de kokoskoekjes op een schaal en bestuif royaal met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
2 middelgrote scharreleieren
1 mespunt zout
½ tl bakpoeder
100 g kristalsuiker
125 g geraspte kokos
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)




