Kokoskoekjes
Kokoskoekjes zijn het bewijs dat je niet veel nodig hebt voor iets lekkers. Een paar ingrediënten, even de oven in en klaar. Simpel, snel en zo goed.
160 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
150 g
120 g
1
¼ tl
1 tl
175 g
100 g
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwastje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng de boter en suiker. Splits het ei, voeg de dooier toe aan de boter en bewaar het eiwit. Meng het zout, vanille-extract en 125 g kokosrasp (per 20 stuks) erdoor. Voeg de bloem toe en kneed door.
Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken (per 20 stuks) , rol er balletjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de balletjes plat, bestrijk met het eiwit en bestrooi met de rest van de kokosrasp. Bak in 12-15 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Laat 20-30 min afkoelen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kokoskoekjes
Kokoskoekjes zijn het bewijs dat je niet veel nodig hebt voor iets lekkers. Een paar ingrediënten, even de oven in en klaar. Simpel, snel en zo goed.

20 porties
160 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng de boter en suiker. Splits het ei, voeg de dooier toe aan de boter en bewaar het eiwit. Meng het zout, vanille-extract en 125 g kokosrasp (per 20 stuks) erdoor. Voeg de bloem toe en kneed door.
Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken (per 20 stuks) , rol er balletjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de balletjes plat, bestrijk met het eiwit en bestrooi met de rest van de kokosrasp. Bak in 12-15 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Laat 20-30 min afkoelen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
150 g ongezouten roomboter
120 g lichtbruine basterdsuiker
1 middelgroot scharrelei
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
175 g geraspte kokos
100 g tarwebloem
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwastje




