bewaar
Kokoskoekjes
Kokoskoekjes
bewaar

Kokoskoekjes

10 min. bereiden
30 min. wachten
148waarderingen

Ingrediënten

20 porties

2

middelgrote eieren

1 mespunt

zout

½ tl

bakpoeder

100 g

kristalsuiker

125 g

geraspte kokos

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier (30 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer in een schone, vetvrije kom de eiwitten met het zout schuimig. Voeg het bakpoeder toe en voeg al kloppend met de mixer geleidelijk de suiker toe.

2

Blijf kloppen tot er glanzende, stevige pieken ontstaan. Schep met een spatel de kokos luchtig door het eiwit. Schep met 2 dessertlepels van het eiwit kleine bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10-15 min. lichtbruin en gaar.

3

Neem de bakplaat uit de oven en laat de kokoskoekjes op het rooster afkoelen. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel. Leg de kokoskoekjes op een schaal en bestuif royaal met poedersuiker.