bewaar
Ribeye met maïsbrood
Ribeye met maïsbrood
bewaar

Ribeye met maïsbrood

1 uur 30 min. bereiden
30 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

bloem

1 zakje

gedroogde gist

1 blikje

maïskorrels

2 el

paprikapoeder

1

ei

zeezout

½

rode peper

1 zakje

verse koriander

1 zakje

verse basilicum

½

citroen

2 el

olie

2

ribeyes

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • bakplaat

Aan de slag

Kneed de bloem met de gist en 325 ml lauwwarm water tot een soepel deeg. Kneed er de maïskorrels, het paprikapoeder en zout naar smaak door. Is het deeg nog plakkerig? Voeg een beetje bloem toe. Laat 30 min. rusten. Kneed het deeg nogmaals door; laat nog 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg over de bakplaat, druk er gaten in, bestrijk met de eidooier en bestrooi met grof zeezout naar smaak. Bak het brood in 30-35 min. goudgeel en gaar. Stamp de peper in de vijzel met de koriander, het basilicum, de citroenrasp, de olie en zeezout tot een pasta. Smeer hier de ribeyes mee in. Verhit een antiaanbakpan en schroei de ribeye (zonder boter of olie) rondom dicht, 1 min. aan elke kant. Laat het vlees 5 min. rusten. Snijd het in plakjes en serveer met repen warm maïsbrood. Geef er een salsa bij van blokjes rode ui, tomaat en peper en zout.

tip

algemeenMaak deze frisse salade als bijgerecht voor een complete maaltijd: snijd 1 venkelknol in dunne plakken, schep ze om met de parten van 1 sinaasappel (alleen het vruchtvlees), een paar zwarte olijven en basilicumblaadjes. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Door het sap van de sinaasappelparten heeft deze salade geen (olijf)olie nodig.

Brooddeeg maken

Instructievideo - 04:10 min.