bewaar
Ribeye in rode-wijnmarinade
Ribeye in rode-wijnmarinade
bewaar

Ribeye in rode-wijnmarinade

15 min. bereiden
1 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

Zinfandel

2 eetlepels

rode wijnazijn

1 teentje

knoflook

verse oregano

100 ml

olie

2

ribeyes

Aan de slag

1

Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie. Ribeye hierin bij kamertemperatuur minstens 1 uur marineren. Vlees af en toe omkeren.

2

Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Ribeye op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid, in 2-4 min. per kant rosé tot doorbakken roosteren.

algemeenRibeye is ook heel geschikt om zo, zonder marinade, op de barbecue te leggen. In het recept kan in plaats van runderribeye ook kalfsribeye gebruikt worden. In plaats van verse oregano kan ook 1/2 el gedroogde oregano gebruikt worden voor de marinade.