Ingrediënten
4 personen
100 ml
Zinfandel
2 eetlepels
rode wijnazijn
1 teentje
knoflook
verse oregano
100 ml
olie
2
ribeyes
Aan de slag
Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie. Ribeye hierin bij kamertemperatuur minstens 1 uur marineren. Vlees af en toe omkeren.
Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Ribeye op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid, in 2-4 min. per kant rosé tot doorbakken roosteren.
Ribeye in rode-wijnmarinade

null personen
165 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie. Ribeye hierin bij kamertemperatuur minstens 1 uur marineren. Vlees af en toe omkeren.
Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Ribeye op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid, in 2-4 min. per kant rosé tot doorbakken roosteren.
algemeen:Ribeye is ook heel geschikt om zo, zonder marinade, op de barbecue te leggen. In het recept kan in plaats van runderribeye ook kalfsribeye gebruikt worden. In plaats van verse oregano kan ook 1/2 el gedroogde oregano gebruikt worden voor de marinade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 ml Zinfandel
2 eetlepels rode wijnazijn
1 teentje knoflook
0 verse oregano
100 ml olie
2 ribeyes