bewaar
Couscoussalade met abrikozen en witte kaas
Couscoussalade met abrikozen en witte kaas
bewaar

Couscoussalade met abrikozen en witte kaas

De smaken van 1001 nacht: couscous met abrikozen, kaneel, amandelen en groene kruiden.

20 min. bereiden
441waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

medium handsinaasappel

125 g

gedroogde gewelde abrikozen

1 tl

gemalen kaneel

250 g

couscous

1 mespunt

zout

250 ml

kraanwater

3 el

traditionele olijfolie

40 g

garneeramandelen

2

bosuien

8 g

verse koriander

100 g

witte kaas

De smaken van 1001 nacht: couscous met abrikozen, kaneel, amandelen en groene kruiden.

Aan de slag

1

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes. Doe de abrikozen, helft van de rasp, kaneel, couscous en een mespunt zout in een schaal. Kook het water. Voeg al roerend het sap, het kokend water en de olie toe aan de couscous. Laat 10 min. staan.

2

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen.

3

Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, koriander, kaas en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.

tip

Snijden

Instructievideo - 02:22 min.