Gemarineerde kipkluifjes

155 kcal

5 min. bereiden, 20 min. wachten

licht pittig

3.7/5

(82)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2008 nr. 06 - Stoer koken

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Roer in een platte schaal de sojasaus met de sambal en de plakjes knoflook door elkaar. Schep de kipkluifjes door deze marinade. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de kluifjes met marinade er op en laat ze in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar worden.

  • bewaartipNeem de kipkluifjes mee in een afgesloten bakje.
  • bereidingstipJe kunt de kipkluifjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de kipkluifjes op de dag zelf in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 170 °C opwarmen of koud serveren.
  • variatietipIn plaats van een marinade van sambal en sojasaus kun je de kipkluifjes ook inwrijven met kerriepoeder.

Wat vond je van dit recept?

Gemarineerde kipkluifjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig