Stic­ky kip en co­la van een weg­werp­bar­be­cue

Geen barbecue? Geen probleem. Maak dit culinaire hoogstandje van de wegwerpbarbecue!

(2) waardeer
bijgerecht Geen barbecue? Geen probleem. Maak dit culinaire hoogstandje van de wegwerpbarbecue! 2 personen
3 2

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wegwerpbarbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Doe de cola, ketchup, azijn, sambal, mosterd en kippenvleugels in een ruime pan met deksel. Laat 30 min. sudderen met de deksel op de pan. Keer de kip halverwege.
  2. Neem de kip uit de pan. Laat uitlekken en gril in 5 min. goudbruin op de barbecue. Los ondertussen de maizena op in het water. Voeg het papje toe aan het kookvocht, roer goed. Laat nog 1 min. koken tot een glaze. Smeer de kip in met de cola-glaze.

combinatietip:

Lekker met tuinkers.

video

Stic­ky kip en co­la van een weg­werp­bar­be­cue

leuk & snel - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 880 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2017

Sticky kip en cola van een wegwerpbarbecue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky kip en co­la van een weg­werp­bar­be­cue

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 250 ml cola
  • 100 g ketchup
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el Franse mosterd
  • 550 g kippenvleugels

Doe de cola, ketchup, azijn, sambal, mosterd en kippenvleugels in een ruime pan met deksel.

3
3

Laat 30 min. sudderen met de deksel op de pan. Keer de kip halverwege.

4
4

Neem de kip uit de pan. Laat uitlekken en gril in 5 min. goudbruin op de barbecue.

5
5
  • 2 el maizena
  • 4 el water

Los ondertussen de maizena op in het water. Voeg het papje toe aan het kookvocht, roer goed. Laat nog 1 min. koken tot een glaze.

6
6

Smeer de kip in met de cola-glaze.

combinatietip:

Lekker met tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.