bewaar
Pastasalade met gerookte kip
Pastasalade met gerookte kip
bewaar

Pastasalade met gerookte kip

Pastasalade: ons favoriete zomergerecht! Ook lekker bij de barbecue of als picknicksalade.

20 min. bereiden
385waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

300 g

winterpeen

3 el

mayonaise

1 el

citroensap

1 el

traditionele olijfolie

3 stengels

bleekselderij

250 g

gerookte kipfilet

10 g

verse bieslook

75 g

rucola slamelange

Pastasalade: ons favoriete zomergerecht! Ook lekker bij de barbecue of als picknicksalade.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer de wortel in de lengte en snijd in plakjes. Kook de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Meng de mayonaise, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, de kipfilet in blokjes en de bieslook fijn. Meng de pasta en wortel met de dressing, bleekselderij, kipfilet, bieslook en slamelange. Breng op smaak met peper en eventueel zout.