Pas­ta­sa­la­de met as­per­ges en ge­rook­te kip

Picknick? Barbecue? Snelle maaltijd? Een pastasalade is áltijd een goed idee.

(97) waardeer
italiaans hoofdgerecht Picknick? Barbecue? Snelle maaltijd? Een pastasalade is áltijd een goed idee. 4 personen
3 97

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Verwijder van de asperges de houtachtige onderkant en snijd in stukken van ca. 2 cm. Kook de asperges in ca. 8 min. beetgaar en afspoelen met koud water.
  2. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd fijn. Snijd de kip in stukjes. Roer van balsamicoazijn, olijfolie, zout, peper en de suiker een dressing. Meng in een grote schaal pasta met asperges en paprika. Verdeel de kopstukjes erover en besprenkel m et de dressing.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 14-15

Pastasalade met asperges en gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met as­per­ges en ge­rook­te kip

1
1
  • 300 g farfalle
  • 350 g verse groene asperges

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Verwijder van de asperges de houtachtige onderkant en snijd in stukken van ca. 2 cm. Kook de asperges in ca. 8 min. beetgaar en afspoelen met koud water.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • ½ tl kristalsuiker

Maak ondertussen de paprika schoon en snijd fijn. Snijd de kip in stukjes. Roer van balsamicoazijn, olijfolie, zout, peper en de suiker een dressing.

3
3

Meng in een grote schaal pasta met asperges en paprika. Verdeel de kopstukjes erover en besprenkel m et de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.