bewaar
Ossenhaasbiefstuk stap-voor-stap van Loetje
Ossenhaasbiefstuk stap-voor-stap van Loetje
bewaar

Ossenhaasbiefstuk stap-voor-stap van Loetje

5 min. bereiden
5 min. wachten
215waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ossenhaasbiefstukken

100 g

margarine

Aan de slag

1

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met kruiden. Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de boter flink gaat bruisen. Laat de boter niet aanbranden!

2

Leg de biefstuk in de pan als de boter is uitgebruist. Houd het vuur hoog, zodat ze snel dichtschroeien. Draai de biefstuk om na 1 min. Draai de biefstukken voortdurend, om ze egaal bruin te krijgen. Gebruik voor het draaien van de biefstuk een tang. Om er toch voor te zorgen dat de biefstuk vanbinnen warm genoeg is, kun je het vuur de laatste 2 min. wat lager draaien.

3

De biefstuk is klaar als hij rondom mooi bruin is en vanbinnen warm genoeg. Leg de biefstuk op een bord. Schenk er flink wat jus over. Serveer de biefstuk met frites en een simpele salade met mosterddressing; of gewoon met een verse witte boterham om in de jus te dopen

tip

combinatietipServeer de biefstuk met frites en een simpele salade met mosterddressing; of gewoon met een verse witte boterham om in de jus te dopen

bereidingstipTip van Loetje: 'Gebruik een pan met een dunne bodem, die goed heet wordt. En als je maar een of twee biefstukjes wilt bakken, gebruik dan een kleinere pan. Die wordt sneller en beter warm en je hebt minder margarine nodig.'

bereidingstipTip van Loetje: 'Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus. De pan spoelen we af met koud water en drogen we met keukenpapier. Niks geen afwasmiddel.'

algemeenAllerHande gaat elke maand op zoek naar het beste recept van een klassiek gerecht. Deze keer gebakken biefstuk, volgens het recept van Loetje. Bak hem stap-voor-stap mee met deze Amsterdamse biefstukkenexpert. Het geheim van de allerbeste en de allerlekkerste biefstuk? 'Concentratie en timing,' antwoordt Jaap Klinkhamer. Hij wordt aangevuld door vader Loetje: 'En talent. Net als met ieder vak moet je hier ook gewoon aanleg voor hebben. Ook belangrijk: als de boter is uitgeschuimd en de biefstuk de pan in gaat, moet je zorgen dat je het vlees blijft bewegen. Voortdurend draaien is de enige manier om het vlees aan beide kanten mooi bruin te krijgen.'