bewaar
Stap-voor-stap jachtschotel
Stap-voor-stap jachtschotel
bewaar

Stap-voor-stap jachtschotel

20 min. bereiden
15 min. oventijd
3 uur wachten
660waarderingen

Ingrediënten

6 personen

800 g

sukadelapje

2 el

tarwebloem

2 el

traditionele olijfolie

50 g

ongezouten roomboter

2

uien

50 g

spekblokjes

10

jeneverbessen

4

kruidnagels

1

gedroogde laurierblaadjes

300 ml

rode wijn

2 plakjes

ontbijtkoek

900 g

verse aardappelpuree

2

Elstar appels

2

beschuiten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Bestrooi het vlees met de bloem. Schud het overtollige bloem eraf. Laat in een braadpan de olie en de boter heet worden en bak hierin het vlees goudbruin. Snipper de ui en schep samen met de spekblokjes erbij en laat ze even meebakken tot de spekjes lichtbruin kleuren. Kneus de jeneverbessen met de bolle kant van een lepel en voeg toe met de kruidnagels en laurier. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de rode wijn bij het vlees in de pan en roer even goed door.

2

Plaats de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 ½ uur op een laag vuur sudderen. Roer het vlees regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Voeg, wanneer het vocht te veel verdampt en het vlees nog niet gaar is, wat water toe. Snijd de ontbijtkoek in dobbelstenen en schep bij het vlees in de pan en laat het nog een halfuur zachtjes doorkoken.

3

Verwarm de oven voor op 250 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Schep het stoofvlees met alle ingrediënten en het stoofvocht in de schaal en bedek het met een laagje aardappelpuree. Schil de appel en snijd in ringen en bedek de puree met de appel. Verkruimel het beschuit en bestrooi de appel ermee. Zet de jachtschotel ca. 15 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

bereidingstipDe allerlekkerste aardappelpuree: Kook 1 kilo kruimige aardappelen 20 min. in water met zout naar smaak. Verwarm intussen 200 ml volle melk met 100 g boter en een mespunt (versgeraspte) nootmuskaat. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met het warme melkmengsel. Roer er op het laatst 2 eieren door om de aardappelpuree lekker smeuïg te maken.

bereidingstipTip van Rene: 'Gebruik voor het bakken van het vlees een mix van olie en boter. De olie kan hoger verhit worden en daardoor schroeit je vlees sneller dicht. De boter geeft een mooie bruine kleur en een lekker smaakje.'