Erwtensoep stap-voor-stap
Erwtensoep stap-voor-stap
bewaar
bewaar

Erwtensoep stap-voor-stap

Het is snertweer! Snel de keuken in voor deze oer-Hollandse soep.

1 uur 30 min. bereiden
286waarderingen

Aan de slag

1

Was de spliterwten in een zeef. Doe in een grote pan de spliterwten, karbonade, spekblokjes en water. Voeg de laurierblad, peper en eventueel zout toe. Breng het aan de kook en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Roer af en toe. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Kook de soep ca. 30 min zachtjes door. Roer regelmatig. Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen op laag vuur.

2

Neem de karbonade en de rookworst uit de soep. Verwijder het laurierblad. Snijd het karbonadevlees in stukjes van het bot. Snijd de rookworst in plakjes. Roer het vlees en de worst door de soep . Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

serveertipServeren met donker roggebrood en plakjes katenspek.
algemeenMet specerijen: Laat zout, laurierblaadjes, karbonade, spek, aardappel en rookworst achterwege. Fruit de groente eerst in 2 eetlepels olie met 1 theelepel kerriepoeder en 1/2 theelepel djinten. Roer dat met 2 groentebouillontabletten door de soep. Kook 30 minuten door en breng op smaak met peper en zout. Roer er 150 g rookkaas (kleine blokjes) door. Strooi er kruidencroutons en gefruite uitjes over.
algemeenMediterraan met chorizo: Laat de karbonade, rookworst, aardappel, peper, zout en laurierblaadje achterwege. kook 300 g spliterwten 45 minuten met 1 liter water en 1/4 liter witte wijn. Voeg de erwtensoepgroenten, 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadjes), 1 bakje paprikablokjes, 2 teentjes knoflook en 150 g in blokjes gesneden chorizo (worst) toe. Laat 1 kippenbouillontablet in de soep oplossen en roer er 1/3 zakje verse Provencaalse kruiden (fijngeknipt) door.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Erwtensoep stap-voor-stap

Het is snertweer! Snel de keuken in voor deze oer-Hollandse soep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig