bewaar
Aardbeiencrumble met vanille-ijs
Aardbeiencrumble met vanille-ijs
bewaar

Aardbeiencrumble met vanille-ijs

10 min. bereiden
20 min. wachten
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

aardbeien

2 el

rietsuiker

1

vanillestokje

8

countrykoekjes

½ bak

roomijs

Dit heb je nodig

  • ovenschaal 20 x 30 cm, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardbeien in grove stukken en meng ze in een kom met de rietsuiker. Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van het mes het merg eruit. Voeg toe. Schep de aarbeien in een ovenschaal. Verdeel de koekjes over de aardbeien. Bak de aardbeiencrumble 20 min. in het midden van de hete oven. Serveer direct met een bolletje vanille-ijs.

tip

algemeenWeetje! Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak. U kunt rietsuiker op dezelfde manier als gewone suiker gebruiken.