bewaar
Snelle aardbeienjam met vanille
Snelle aardbeienjam met vanille
bewaar

Snelle aardbeienjam met vanille

Deze zelfgemaakte aardbeienjam mag niet ontbreken in jouw koelkast.

30 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

1 portie

1¼ kg

aardbeien

1

citroen

500 g

geleisuiker speciaal

1

vanillestokje

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • afsluitbare glazen pot (à 750 ml, gesteriliseerd)

Deze zelfgemaakte aardbeienjam mag niet ontbreken in jouw koelkast.

Aan de slag

1

Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Snijd de kroontjes eraf en halveer de grote aardbeien.

2

Pers de citroen uit. Doe de aardbeien met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 3 min. flink doorkoken. Pas op voor spetters – houd kinderen uit de buurt van de pan. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan.

3

Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg toe aan de kokende aardbeien en roer door.

4

Vul de potten met een soeplepel met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de potten op hun kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft.

dieettipDe voedingswaarden in dit recept zijn berekend per eetlepel jam.

algemeenBewaar het overgebleven vanillestokje in een pot met suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker.

algemeenMet 1,25 kg aardbeien maak je ca. 1,25 liter jam.