Aardbeienjam maken
Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!
Ingrediënten
2 porties
1 kg
aardbeien
900 g
kristalsuiker
1
citroen
Dit heb je nodig
keukenthermometer
weckpotten (à 500 ml)
Aan de slag
Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern. Bestrooi de aardbeien met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.
Pers de citroen uit. Breng de aardbeien met het citroensap aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 min. afkoelen. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal.
Aardbeienjam
Instructievideo - 01:49 min.
Aardbeienjam maken
Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!

bijgerecht
null porties
1935 kcal
40 min. bereiden
720 min. wachten
Aan de slag
Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern. Bestrooi de aardbeien met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.
Pers de citroen uit. Breng de aardbeien met het citroensap aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 min. afkoelen. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal.
bewaartip:Je kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)1 kg aardbeien
900 g kristalsuiker
1 citroen
Dit heb je nodig
keukenthermometer
weckpotten (à 500 ml)