bewaar
Aardbeienjam maken
Aardbeienjam maken
bewaar

Aardbeienjam maken

Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!

40 min. bereiden
12 uur wachten
33waarderingen

Ingrediënten

2 porties

1 kg

aardbeien

900 g

kristalsuiker

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • weckpotten (à 500 ml)

Aan de slag

1

Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern. Bestrooi de aardbeien met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.

2

Pers de citroen uit. Breng de aardbeien met het citroensap aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. Laat 10 min. afkoelen. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

3

Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal.

bewaartipJe kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.

Aardbeienjam

Instructievideo - 01:49 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeienjam maken

Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig