bewaar
Druivenjam maken
Druivenjam maken
bewaar

Druivenjam maken

Druivenjam, daar wordt elke croissant lekkerder van.

20 min. bereiden
2 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

20 porties

400 g

sable druif

1

citroen

170 g

geleisuiker speciaal

Dit heb je nodig

  • gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)

Druivenjam, daar wordt elke croissant lekkerder van.

Aan de slag

1

Halveer de druiven. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Doe de druiven met de suiker, het citroenrasp en 2 el -sap (per 500 ml) in een pan met dikke bodem. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat 5 min. flink doorkoken. Pas op voor hete spetters. Vul de pot met de hete jam (tot de rand) en sluit direct af.

2

Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur. Bewaar na openen in de koelkast.

tip

dieettipDe voedingswaarden zijn berekend op basis van ca. 500 ml jam (= 1 portie).

variatietipJe kunt deze jam ook maken met witte druiven.

variatietipDoe 1 takje rozemarijn of tijm in de pot voordat je de hete jam erbij voegt.

serveertipDe jam is niet alleen lekker bij een croissant maar serveer ook eens bij een kaasplankje met brie en oude kaas. Het recept is dan niet meer vrij van gluten en lactose.