bewaar
Pruimenjam maken
Pruimenjam maken
bewaar

Pruimenjam maken

Rode port en pruimen. Altijd een gouden combinatie.

5 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

8 porties

500 g

verse pruim

1

medium handsinaasappel

50 ml

rode port

200 g

geleisuiker speciaal

Dit heb je nodig

  • afsluitbare glazen pot

Rode port en pruimen. Altijd een gouden combinatie.

Aan de slag

Halveer de pruimen, draai de helften in tegengestelde richting en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1½ el van de sinaasappelrasp en 125 ml sinaasappelsap, de rode port, suiker en pruimen in een pan met dikke bodem. Laat op laag vuur ca. 5 min. koken. Schenk de jam in de pot(ten) en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de pot(ten) omgekeerd afkoelen.