Oranje-bovenwafel met ijs en aardbeien

hollands
nagerecht
4 personen
4
20
Advertentie
Ingrediënten
- 1 blik halve perziken op siroop (410 g)
- 1 doosje aardbeien (250 g)
- ½ reep pure chocolade (a 100 g)
- 4 Luikse wafels
- 8 bolletjes roomijs
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Perziken laten uitlekken. Perziken in stukjes snijden en met keukenmachine of staafmixer pureren. Aardbeien schoonmaken en grote halveren. Chocolade met rasp of kaasschaaf raspen of schaven. Wafels op 4 bordjes leggen en op elke wafel 2 bollen ijs scheppen. Aardbeien over en naast wafels verdelen. Perzikpuree erover schenken en met chocoladerasp of -schaafsel bestrooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 24-25