bewaar
Spinaziesalade met gegrilde groenten
Spinaziesalade met gegrilde groenten
bewaar

Spinaziesalade met gegrilde groenten

Een 'bring your own food diner' in de agenda? Met deze salade ben je de ster van de avond!

20 min. bereiden
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

45 g

gepelde pistachenoten

5 el

traditionele olijfolie

50 g

Parmigiano Reggiano

1

courgette

1

gele paprika

300 g

verse spinazie

250 g

mozzarella

Een 'bring your own food diner' in de agenda? Met deze salade ben je de ster van de avond!

Aan de slag

1

Rooster de pistachenoten kort in een koekenpan zonder olie of boter tot ze sterk beginnen te geuren; zorg dat ze niet verkleuren. Laat even afkoelen en stamp in de vijzel tot een grove pasta. Breng de pasta vervolgens op smaak met 4 el olie, 1 el zeezout en peper. Roer de geraspte kaas erdoor.

2

Snijd de courgette in plakken en de paprika in grove repen. Verhit een grillpan en bestrijk de courgette en paprika met de rest van de olie. Gril 3-5 min. aan beide kanten totdat er een mooi streeppatroon ontstaat.

3

Verdeel de spinazie over diepe borden of in een grote schaal en leg hierop de gegrilde groenten. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Druppel de pistachepesto erover. Lekker met grof gescheurd bruinbrood.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.