bewaar
Kruidenrijst met auberginespiesjes
Kruidenrijst met auberginespiesjes
bewaar

Kruidenrijst met auberginespiesjes

25 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

300 g

worteltjes

1

aubergine

1

ui

2 tenen

knoflook

1 zakje

verse peterselie

50 g

pinda's

4 eetlepels

olijfolie

2 eetlepel

cajunkruiden

1 theelepel

kaneelpoeder

basmatirijst

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • spiesen

Aan de slag

Worteltjes halveren. Aubergine in blokjes snijden. Ui in partjes snijden en knoflook fijnsnijden. Peterselie fijnsnijden. Pinda's grof hakken. Aubergineblokjes mengen met 1 el olie, 1/2 el cajunkruiden, helft knoflook en naar smaak wat zout en peper. Aan 8 spiesjes rijgen. Rest olie in ruime pan verwarmen. Hierin wortel 5 min. op laag vuur roerbakken. Ui, rest knoflook, cajunkruiden en kaneel toevoegen. Ca. 10 min. op matig vuur bak-ken. Geregeld omscheppen. Ondertussen auberginespiesjes in droge hete grillpan in ca. 5 min. rondom gaar en goudbruin laten worden. Rijst verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Helft peterselie en warme rijst toevoegen aan worteltjes en goed mengen. Pinda's en naar smaak zout en peper toevoegen aan kruidenrijst. Op 4 borden scheppen en auberginespiesjes ernaast leggen. Rijst bestrooien met rest peterselie.