Ge­vul­de to­ma­ten met krui­den­rijst

(5) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kapje en plakje van onderkant van tomaten afsnijden. Tomaten met theelepel uithollen. Plakjes, pulp en zaadjes van uithollen fijnsnijden. Tomaten omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken. Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken. Binnenkant van tomaten met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 2 min. fruiten. Tomatenpuree 1 min. meebakken. Rijst en tomatenpulp toevoegen en geheel doorwarmen. Mengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. Van vuur af pijnboompitten, munt en basilicum erdoor scheppen. Tomaten hoog opvullen met rijst. Tomaten tot gebruik afgedekt in ingevette ovenschaal in koelkast zetten.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Schaal in oven zetten en tomaten 20 min. bakken. Serveren bij scholrolletjes (in kreeftensaus met een vleugje cognac*).

Tip:

*De kreeftensaus met een vleugje cognac (schenkcup 200 ml) is speciaal voor kerst ontwikkeld en daardoor tijdelijk verkrijgbaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.