Gevulde tomaten met kruidenrijst

bijgerecht
4 personen
3
5
Advertentie
Ingrediënten
- 4 grote vleestomaten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 g basmatirijst (voorgekookt)
- 2 eetlepels fijngehakte verse munt (van plantje of uit zakje)
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum (van plantje of uit zakje)
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kapje en plakje van onderkant van tomaten afsnijden. Tomaten met theelepel uithollen. Plakjes, pulp en zaadjes van uithollen fijnsnijden. Tomaten omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken. Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken. Binnenkant van tomaten met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 2 min. fruiten. Tomatenpuree 1 min. meebakken. Rijst en tomatenpulp toevoegen en geheel doorwarmen. Mengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. Van vuur af pijnboompitten, munt en basilicum erdoor scheppen. Tomaten hoog opvullen met rijst. Tomaten tot gebruik afgedekt in ingevette ovenschaal in koelkast zetten.
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Schaal in oven zetten en tomaten 20 min. bakken. Serveren bij scholrolletjes (in kreeftensaus met een vleugje cognac*).
Tip:
*De kreeftensaus met een vleugje cognac (schenkcup 200 ml) is speciaal voor kerst ontwikkeld en daardoor tijdelijk verkrijgbaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 54 g
- vet 11 g