bewaar
Gevulde tomaten met kruidenrijst
Gevulde tomaten met kruidenrijst
bewaar

Gevulde tomaten met kruidenrijst

1 uur bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

vleestomaten

2 eetlepels

pijnboompitten

2 eetlepels

olie

1

rode ui

1 teentje

knoflook

1 eetlepel

tomatenpuree

250 g

basmatirijst

2 eetlepels

fijngehakte verse munt

2 eetlepels

fijngehakte basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

1

Kapje en plakje van onderkant van tomaten afsnijden. Tomaten met theelepel uithollen. Plakjes, pulp en zaadjes van uithollen fijnsnijden. Tomaten omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken. Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken. Binnenkant van tomaten met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 2 min. fruiten. Tomatenpuree 1 min. meebakken. Rijst en tomatenpulp toevoegen en geheel doorwarmen. Mengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. Van vuur af pijnboompitten, munt en basilicum erdoor scheppen. Tomaten hoog opvullen met rijst. Tomaten tot gebruik afgedekt in ingevette ovenschaal in koelkast zetten.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Schaal in oven zetten en tomaten 20 min. bakken. Serveren bij scholrolletjes (in kreeftensaus met een vleugje cognac*).

algemeen*De kreeftensaus met een vleugje cognac (schenkcup 200 ml) is speciaal voor kerst ontwikkeld en daardoor tijdelijk verkrijgbaar.