bewaar
Tomaten-paprikasoep met balletjes
Tomaten-paprikasoep met balletjes
bewaar

Tomaten-paprikasoep met balletjes

De drie ingrediënten die deze soep zo'n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes!

30 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

romatomaat

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

15 g

verse basilicum

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

2 el

(olijf)olie

1 el

tomatenpuree

500 ml

water

275 g

rundersoepballetjes

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De drie ingrediënten die deze soep zo'n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes!

Aan de slag

1

Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.

2

Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.

3

Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel crème fraîche en de rest van het basilicum.