To­ma­ten-pa­pri­kasoep met bal­le­tjes

De drie ingrediënten die deze soep zo'n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De drie ingrediënten die deze soep zo'n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes! 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
  3. Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel crème fraîche en de rest van het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-paprikasoep met balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-pa­pri­kasoep met bal­le­tjes

1
1
  • 750 g romatomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g basilicum
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 el tomatenpuree

Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 500 ml water

Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.

4
4

Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 275 g rundersoepballetjes
  • 125 g crème fraîche

Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel crème fraîche en de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.