Tomaten-paprikasoep met balletjes
De drie ingrediënten die deze soep zo'n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g romatomaten
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 15 g verse basilicum
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 2 el (olijf)olie
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml water
- 275 g rundersoepballetjes
- 125 g crème fraîche
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.
- Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
- Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel crème fraîche en de rest van het basilicum.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 880 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Tomaten-paprikasoep met balletjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomaten-paprikasoep met balletjes
- 750 g romatomaten
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 15 g verse basilicum
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.
- 2 el (olijf)olie
- 1 el tomatenpuree
Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
- 500 ml water
Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken.
Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 275 g rundersoepballetjes
- 125 g crème fraîche
Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel crème fraîche en de rest van het basilicum.