bewaar
Met rijst gevulde tomaten
Met rijst gevulde tomaten
bewaar

Met rijst gevulde tomaten

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

2 eetlepels

pijnboompitten

4 grote

vleestomaten

2 eetlepels

olijfolie

1

ui

1 teentje

knoflook

1 eetlepel

tomatenpuree

1 theelepel

gemalen komijn

1 theelepel

kaneelpoeder

1 zakje

basmatirijst

1 zakje

verse munt

Aan de slag

In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten kort roosteren. Op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Kroontje en plakje van bovenkant van tomaten halen. Dun plakje van onderkant snijden, zodat ze beter blijven staan. Tomaten met theelepel uithollen (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Binnenkant van tomaten met zout, peper en mespunt suiker bestrooien. In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 3 min. fruiten. Tomatenpuree, komijn en kaneel door uimengsel roeren en 1 min. meebakken. Rijst toevoegen en geheel door en door verwarmen. Rijstmengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. Pijnboompitten en munt erdoor scheppen. Tomaten hoog opvullen met warme rijstmengsel.

tip

algemeenVariatie: meng 100 gram verbrokkelde geitenkaas door de warme rijst. Zet de gevulde tomaten eventueel in een ingevette ovenschaal en schuif ze nog enkele minuten in een voorverwamde oven (200 °C). Of vul de tomaten met een koude rijstsalade.