Ingrediënten
4 personen
2 eetlepels
pijnboompitten
4 grote
vleestomaten
2 eetlepels
olijfolie
1
ui
1 teentje
knoflook
1 eetlepel
tomatenpuree
1 theelepel
gemalen komijn
1 theelepel
kaneelpoeder
1 zakje
basmatirijst
1 zakje
verse munt
Aan de slag
In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten kort roosteren. Op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Kroontje en plakje van bovenkant van tomaten halen. Dun plakje van onderkant snijden, zodat ze beter blijven staan. Tomaten met theelepel uithollen (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Binnenkant van tomaten met zout, peper en mespunt suiker bestrooien. In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 3 min. fruiten. Tomatenpuree, komijn en kaneel door uimengsel roeren en 1 min. meebakken. Rijst toevoegen en geheel door en door verwarmen. Rijstmengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. Pijnboompitten en munt erdoor scheppen. Tomaten hoog opvullen met warme rijstmengsel.
Met rijst gevulde tomaten

bijgerecht
null personen
180 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten kort roosteren. Op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Kroontje en plakje van bovenkant van tomaten halen. Dun plakje van onderkant snijden, zodat ze beter blijven staan. Tomaten met theelepel uithollen (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Binnenkant van tomaten met zout, peper en mespunt suiker bestrooien. In koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 3 min. fruiten. Tomatenpuree, komijn en kaneel door uimengsel roeren en 1 min. meebakken. Rijst toevoegen en geheel door en door verwarmen. Rijstmengsel pittig op smaak brengen met zout en (cayenne)peper. Pijnboompitten en munt erdoor scheppen. Tomaten hoog opvullen met warme rijstmengsel.
algemeen:Variatie: meng 100 gram verbrokkelde geitenkaas door de warme rijst. Zet de gevulde tomaten eventueel in een ingevette ovenschaal en schuif ze nog enkele minuten in een voorverwamde oven (200 °C). Of vul de tomaten met een koude rijstsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 eetlepels pijnboompitten
4 grote vleestomaten
2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kaneelpoeder
1 zakje basmatirijst
1 zakje verse munt