bewaar
Gevulde tomaten met geitenkaas
Gevulde tomaten met geitenkaas
bewaar

Gevulde tomaten met geitenkaas

20 min. bereiden
15 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

rijst

8

trostomaten

1 eetlepel

olijfolie

1

sjalotje

2 tenen

knoflook

1 mespunt

gemalen komijn

½ bakje

verse peterselie

1 pakje

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd met een scherp mes de kapjes van de tomaten en snijd de kapjes in kleine blokjes. Schep met een theelepel de vulling uit de tomaten. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het sjalotje en 1 teen knoflook tot deze licht beginnen te verkleuren. Schep de fijngesneden kapjes en de inhoud van de tomaten erbij, laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de rijst om met de andere teen knoflook, de komijn en de peterselie. Breng dit mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de rijst in de uitgeholde tomaten. Zet de tomaten in de ovenschaal en leg op elke tomaat een plak geitenkaas. Druppel de tomatensaus erover. Zet de tomaten 10-15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin kleurt en gesmolten is. Serveer de tomaten met de saus. Lekker met een groene salade.