bewaar
Geroosterde auberginedip met geitenkaas
Geroosterde auberginedip met geitenkaas
bewaar

Geroosterde auberginedip met geitenkaas

50 min. bereiden
30 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

aubergine

100 g

zachte geitenkaas

2 tenen

knoflook

3 el

peterselie

tabasco

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Maak met een mes een paar sneetjes in de aubergine. Gril de aubergine ca. 40 min. Keer regelmatig. Laat afkoelen.

2

Halveer de aubergine in de lengte en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine en voeg de geitenkaas toe. Meng tot een gladde puree.

3

Schep de puree in een schaaltje. Pers de knoflook en roer met de peterselie door de puree. Breng op smaak met tabasco en zout. Dek het schaaltje af en laat de smaken 30 min. intrekken. Lekker met gegrild pitabrood en bij gegrilde groenten.

Barbecuesauzen maken

Instructievideo - 01:52 min.