bewaar
Spinaziesalade met krokante parmaham & citroen-knoflookcroutons
Spinaziesalade met krokante parmaham & citroen-knoflookcroutons
bewaar

Spinaziesalade met krokante parmaham & citroen-knoflookcroutons

15 min. bereiden
10 min. oventijd
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

parmaham

1 teen

knoflook

¼

vers stokbrood

2 el

citroenolie

300 g

verse spinazie

15 g

verse basilicum

3 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de ham in 10 min. bruin en krokant. Pers de knoflook. Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.

2

Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 min. bruin en krokant. Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zeezout. Verdeel de salade over diepe borden. Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.

tip

combinatietipLekker met grof bruinbrood.