bewaar
Broccolitaart met ham en gruyère
Broccolitaart met ham en gruyère
bewaar

Broccolitaart met ham en gruyère

20 min. bereiden
1 uur wachten
162waarderingen

Ingrediënten

16 personen

350 g

broccoli

250 g

bloem

2 theelepels

bakpoeder

150 ml

droge witte wijn

5

eieren

150 g

achterham

125 g

gruyère (kaas)

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • cakevorm (22 cm), bekleed met bakpapier

Aan de slag

Verdeel de broccoli in roosjes. Kook of stoom deze 1 minuut. Zeef de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de wijn en de losgeklopte eieren in. Meng met een garde het vocht door de bloem. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de broccoliroosjes, de fijngesneden ham, de gruyère en de olijfolie door het beslag. Schep het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Laat de taart in 60 minuten in de oven gaar worden. Haal hem uit de vorm, laat hem helemaal afkoelen en snijd de taart in plakken.

tip

algemeenDeze cake is luchtdicht verpakt een paar dagen houdbaar in de koelkast.