bewaar
Kruidkoek van Oma Lubje
Kruidkoek van Oma Lubje
bewaar

Kruidkoek van Oma Lubje

15 min. bereiden
45 min. wachten
178waarderingen

Ingrediënten

16 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

250 g

donkerbruine basterdsuiker

1 theelepel

gemalen kaneel

1 theelepel

gemalen kruidnagel

1 theelepel

nootmuskaat

225 ml

melk

100 g

gedroogde abrikozen

1 zakje

ongezouten pistachenoten

1 zakje

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat en roer er de melk door tot een cakebeslag. Schep er daarna de abrikoos en de pistachenoten door.

2

Bestrooi de ingevette bakvorm met amandelschaafsel en schep het beslag erin. Bak de kruidkoek 45 minuten in het midden van de oven.

tip

algemeenFamilierecept AllerHande 3 2008. 'Even snel een Oma Lubje maken voor bij de thee,' is een veelgehoorde uitroep in de familie van Janneke Lub en haar dochter Nora. Een 'oma Lubje' is een kruidkoek die al vier generaties wordt gebakken. Zowel Janneke oma als haar moeder volgden steevast het oorspronkelijke recept. Zelf is ze gaan variëren. 'Soms maak ik een Lubje met abrikoos en dan weer één met bijvoorbeeld zonnebloempitten.' Nora voegt soms amandelen en pijnboompitten aan het recept toe.