Gei­ten­kaas­piz­zet­te met tui­n­erw­ten

  • hoofdgerecht
  • 8 stuks
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 8 stuks
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat. Besmeer het deeg met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel de uiringen erover. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  2. Ontdooi intussen de tuinerwten in een zeef onder stromend warm water (in plaats van ze te koken), zodat ze lekker knapperig en mooi groen blijven. Spoel de tuinerwten koud af.
  3. Meng in een schaal de tuinerwten met de rucola, olie en (versgemalen) peper naar smaak. Neem de pizza uit de oven en snijd hem in 16 vierkantjes.
  4. Beleg de pizzette met de rucola en tuinerwten. Verkruimel de geitenkaas erboven en druppel er naar smaak nog een beetje honing op.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geitenkaaspizzette met tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gei­ten­kaas­piz­zet­te met tui­n­erw­ten

1
1
  • 1 pizzadeeg met tomatensaus
  • 1 rode ui

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat. Besmeer het deeg met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel de uiringen erover. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

2
2
  • 200 g tuinerwten

Ontdooi intussen de tuinerwten in een zeef onder stromend warm water (in plaats van ze te koken), zodat ze lekker knapperig en mooi groen blijven. Spoel de tuinerwten koud af.

3
3
  • 75 g rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge

Meng in een schaal de tuinerwten met de rucola, olie en (versgemalen) peper naar smaak. Neem de pizza uit de oven en snijd hem in 16 vierkantjes.

4
4
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 4 el honing

Beleg de pizzette met de rucola en tuinerwten. Verkruimel de geitenkaas erboven en druppel er naar smaak nog een beetje honing op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.