bewaar
Geitenkaaspizzette met tuinerwten
Geitenkaaspizzette met tuinerwten
bewaar

Geitenkaaspizzette met tuinerwten

20 min. bereiden
20 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

1

pizzadeeg met tomatensaus

1

rode ui

200 g

diepvries tuinerwten

75 g

rucola

2 el

olijfolie extra vierge

200 g

zachte geitenkaas

4 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat. Besmeer het deeg met de tomatensaus uit de verpakking en verdeel de uiringen erover. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

2

Ontdooi intussen de tuinerwten in een zeef onder stromend warm water (in plaats van ze te koken), zodat ze lekker knapperig en mooi groen blijven. Spoel de tuinerwten koud af.

3

Meng in een schaal de tuinerwten met de rucola, olie en (versgemalen) peper naar smaak. Neem de pizza uit de oven en snijd hem in 16 vierkantjes.

4

Beleg de pizzette met de rucola en tuinerwten. Verkruimel de geitenkaas erboven en druppel er naar smaak nog een beetje honing op.