bewaar
Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes
Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes
bewaar

Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes

20 min. bereiden
1 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

kippenbouten

1 takje

verse tijm

½ eetlepel

peper

1

citroen

3

bospeentjes

1 zakje

bosuitjes

2 plakken

bladerdeeg

1

ei

1 eetlepel

sesamzaad

½ schaaltje

verse peterselie

½ theelepel

kervel

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Aan de slag

Breng in 2 liter water de kippenbouten aan de kook met de tijm, de peper, de helft van het citroensap, de bospeen en 2 bosuitjes. Laat 1 uur zachtjes trekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd figuren uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met het ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze op de bakplaat in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal de bouten uit de bouillon, verwijder het vlees van het bot en snijd dit in blokjes. Schep het kippenvlees terug in de bouillon en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de rest van het citroensap. Roer de kruiden door de bouillon, strooi de laatste ringen bosui erover en serveer direct met de bladerdeegvormpjes.