Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes

200 kcal

20 min. bereiden, 1 uur wachten

2.5/5

(12)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier


2008 nr. 03 - Vrolijk Pasen!

Aan de slag

  1. Breng in 2 liter water de kippenbouten aan de kook met de tijm, de peper, de helft van het citroensap, de bospeen en 2 bosuitjes. Laat 1 uur zachtjes trekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd figuren uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met het ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze op de bakplaat in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal de bouten uit de bouillon, verwijder het vlees van het bot en snijd dit in blokjes. Schep het kippenvlees terug in de bouillon en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de rest van het citroensap. Roer de kruiden door de bouillon, strooi de laatste ringen bosui erover en serveer direct met de bladerdeegvormpjes.

Wat vond je van dit recept?

Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig